90’S PARTY

VRIJDAG 30 MAART 20:30 uur

met o.a.

2 UNLIMITED

2 Unlimited is, gemeten naar verkoopcijfers, de succesvolste Nederlands-Belgische popband in de geschiedenis. Gedurende de eerste helft van de jaren 90 behaalden de Nederlandse Anita Doth en Ray Slijngaard diverse wereldhits. In totaal verkochten zij wereldwijd meer dan 20 miljoen platen. Later zou de band een doorstart maken met een andere zangers. 2 Unlimited was de eerste groep die housemuziek op echte grote schaal tot een internationaal commercieel succes wist te maken. De formule van een mannelijke rapper en een zangeres, met gemakkelijk in het oor liggende melodieën en stevige dance-ritmes (ook wel eurodance genoemd), heeft de popmuziek in de jaren 90 gedomineerd.

2 Unlimited toerde wereldwijd en scoorde wereldwijd opeenvolgende top 10- en nummer 1-hits in vele landen. Het eerste album, dat Get Ready! heette en uitgebracht werd in 1991, werd een groot succes. Wereldwijd verkochten ze 2,6 miljoen exemplaren. In Groot-Brittannië wisten ze met zowel Get Ready For This, Twilight Zone en Workaholic meteen in de top 10 van de UK Top 40 binnen te komen. Ook de vierde single van het album, The Magic Friend, wist in Groot-Brittannië te stijgen tot nummer 11. Twilight Zone werd in de Verenigde Staten een eerste hit. Het nummer wist de nummer 5-positie van de Amerikaanse Dance Chart te bereiken.

In januari 1993 verscheen hun grootste hit No limit, van het album No Limits!. Zowel single als album kwamen op nummer 1 terecht in Groot-Brittannië en waren daarmee de eerste Nederlandse act sinds Pussycat in 1976 die daarin slaagde. Dit nummer zou uiteindelijk de nummer 1-positie in 35 landen bereiken en werd platina in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland. In Engeland alleen al werd de single meer dan een half miljoen keer verkocht. Ook de singles Tribal Dance, Faces, Maximum Overdrive en Let The Beat Control Your Body stegen in diverse landen naar de top van de hitlijsten. Het album ging 3 miljoen keer over de toonbank en zou het succesvolste album van de groep worden. Op de MIDEM-conventie kreeg de groep 80 maal goud en platina uit 26 verschillende landen. Bovendien wonnen ze de prijs voor World’s Best-Selling Benelux Act in 1993.

In 1994 verscheen het album Real Things, waarmee ze opnieuw tot nummer 1 zouden klimmen in de Engelse albumcharts. Het album kwam zelfs op de eerste plaats binnen in de Engelse album top 100. In dit jaar gaven ze in totaal ze 200 optredens, waarbij Parkpop met 450.000 mensen in het publiek hun grootste optreden zou worden.

Sinds 2012 gebruiken Ray en Anita de naam 2 Unlimited weer en op 30 maart 2013 werd in het Sportpaleis in Antwerpen een 80 minuten durend concert gegeven, met gastoptredens van onder andere Reel 2 Real. Later dat jaar verschijnt een remix door de Amerikaanse dj Steve Aoki van het nummer Get Ready. In mei 2014 verscheen voor het wereldkampioenschap voetbal 2014 No limit (Brasilian Remix) en waren ze één van de gastartiesten tijdens de concerten van de Toppers in de Amsterdam ArenA.

MENTAL THEO

Mental Theo is al jarenlang een favoriet onder de wereldwijde fans en een hele belangrijke DJ in de Nederlandse Dance scene. Van discotheken tot clubs, van feesttenten tot festivals, overal wordt gesloopt en losgegaan op de meest harde platen. Uiteraard is Mental Theo één van de belangrijkste makers van de bekende (Happy) Hardcore platen, onder andere samen met zijn maatje Charly Lownoise. Mental Theo heeft in al die jaren kennis gemaakt met diverse kleine en grote podia’s in binnen- en buitenland. Zo stond hij al op festivals als Nature One, Mayday, Defqon.1, Harmony of Hardcore, Tomorrowland (BE) en Emporium.

Naast zijn solo carrière is Mental Theo natuurlijk ook bekend geworden als Nederlands muziekduo met Charly Lownoise. Door het produceren van Happy Hardcore-platen kwamen Charly Lownoise & Mental Theo tussen 1995 en 1998 met diverse hits, waaronder ‘Wonderful Days’, ‘Stars’, ‘Fantasy World’, ‘Hardcore Feelings’, en ‘Your Smile’. Tot op de dag van vandaag staat dit populaire duo op vele festivals en events samen achter de draaitafel, zowel nationaal als internationaal.

In 2017 zit Mental Theo 25 jaar in het vak! Een bekroning op deze mijlpaal wordt een autobiografie. Het boek Wonderful Days ligt Juni 2017 in de winkels.

BEAT CROOKS

Van confetti happen tot CO2 snuiven, de Beatcrooks komen je festival compleet rampeneren! Deze badboys freestylen met pompende beats in een dikke feest flow.

Van schurende moombahton, guilty pleasures, rammende housebeats tot foute feestmuziek, happy hardcore en nog veel harder. Deze feestexplosie wordt in hoog tempo op je afgevuurd. Harder gaan kan niet!

Momenteel zitten de Beatcrooks achter slot en grendel voor het witwassen van confetti… Maar zij mogen binnenkort op verlof, tijdens dit verlof crashen ze ieder dik festival!

Deze DJ act is genomineerd voor “best opkomende act 2016” en hebben als klap op de vuurpijl ook de felbegeerde vakjuryprijs van de Party Awards in ontvangst mogen nemen. Afgelopen jaren stonden ze op festivals zoals het TT festival Assen, DefQon1, Dauwpop, Hemelgames Festival, Après-ski met Mie en Hockeyloverz.

Met support van o.a. Stuk TV, Lange Frans, Bökkers, Dirtcaps en Kraantje Pappie, gaan deze gasten hard!